Zoeken
Sluiten
Betaalmethoden

Achteraf betalen via Pay.

Als je een webshop hebt, dan wil je het breedste aanbod van de populairste online betaalmethoden aanbieden. Zo vergroot je de kans dat een bezoeker van je webshop overgaat tot een aankoop. En op dit moment zijn veelgebruikte betaalmethoden vormen van achteraf betalen, zoals Riverty, Billink en Klarna.

achteraf-betalen
Gebruik van achteraf betalen (BNPL) stijgt +92%.

Achteraf betalen laat consumenten eerst shoppen, en daarna pas betalen, ofwel ‘Buy Now, Pay Later’ (BNPL). Met BNPL-betaalmethoden stellen consumenten het moment van de betaling uit. Consumenten hebben vanwege toenemende digitalisering en consumptie steeds meer behoefte aan achteraf betalen. In 2025 wordt naar schatting 12% van alle e-commerce uitgaven gedaan via achteraf betaalmethoden: deze stijgen van ongeveer 350 miljard euro in 2019 tot 690 miljard euro in 2025. Een toename van wel +92%.

 
webshop-achteraf-betalen

Waarom is achteraf betalen zo populair?

Flexibele betalingen
Achteraf betalen is vooral populair onder jongere consumenten in de Millennial en Gen Z generaties. Achteraf betalen biedt deze doelgroep meer flexibiliteit om eerst te shoppen, en dan pas te betalen. Bijvoorbeeld pas wanneer het salaris binnen is.

Makkelijk afrekenen
Bestellen via achteraf betaalmethoden gaat vaak met maar één click. Er hoeven dus geen uitgebreide gegevens meer te worden ingevuld tijdens check out.

Veilig gevoel
Het concept ‘shop nu, betaal later’ geeft consumenten een gevoel van veiligheid: ze betalen pas nadat een bestelling is ontvangen en eventuele retouren zijn verwerkt. Zo weten ze zeker dat ze alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk wilden hebben.

Herkenbaar & vertrouwd
De bekende achteraf betaalmethoden voegen dankzij herkenbaarheid ook vertrouwen toe aan het online shoppen. Achteraf betalen werkt zelfs als een conversie-verhogende tool en trekt nieuwe klanten aan.

Achteraf betalen via Pay: Klarna, Riverty, Billink en NOTYD.

Pay. is gespecialiseerd in het aanbieden van achteraf betaalmethoden. Dus voeg je via Pay.’s alles-in-één betaaloplossingen en plugins in een handomdraai de populairste achteraf betaalmethoden toe aan je webshop.

15

Klarna

Klarna is de grootste en bekendste aanbieder van achteraf betalen in Europa. Het bedrijf is actief in zeventien landen, kent meer dan 85 miljoen eindklanten en werkt met meer dan 200.000 (web)shops samen. De achteraf betaalmethode biedt haar dienstverlening aan consumenten en retailers waar thema’s zoals social shopping en persoonlijke financiën centraal staan. Met Klarna betalen je klanten op factuur binnen 14 of 30 dagen, via een via een bankoverschrijving of een automatisch incasso. Een eenvoudige en veilige betaalmethode waarbij bankgegevens en een kaartlezer niet nodig zijn.

14-2

Riverty

Riverty (voorheen AfterPay), met Nederlandse roots maar inmiddels actief in heel Europa, is een van de meest gebruikte achteraf betaalmethoden in Nederland, en via Pay. ook beschikbaar in België, Duitsland en Oostenrijk. Bij Riverty staat het merk van je webshop centraal. Uniek voor Riverty is dat het bedrijf het gehele facturatieproces overneemt – van eerste aankoop tot eventuele incasso – voor een gestroomlijnde customer journey.  

16

Billink

Billink is een innovatieve achteraf betaaloplossing voor online retailers. Afhankelijk van jouw wensen sluit Billink het risico op wanbetaling volledig uit door particuliere betalingen tot € 1.500,- te garanderen. Om zoveel mogelijk klanten in het acceptatieproces toe te laten, wordt slimme technologie voor een betrouwbare creditcheck ingezet, dit leidt tot een gemiddelde goedkeuring van 87%-90%. Kenmerkend voor Billink is dat je niet vastzit aan een jaarcontract of abonnement: je stapt in of uit wanneer je wil. Bovendien kent Billink gunstige tarieven.

NOTYD

NOTYD

Als eerste betaalprovider bied Pay. nu ook NOTYD (voorheen Biller) aan: een B2B-betaalmethode, die B2B- en B2C&B-webshops helpt hun checkoutprocessen te verbeteren. Met NOTYD hebben jouw klanten de mogelijkheid om hun betaling tot 90 dagen uit te stellen, terwijl jij direct wordt betaald. Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om bij jou te kopen én verbeter jij tegelijkertijd je cashflow doordat betalingen al binnen 7 dagen op jouw rekening staan.

achteraf-betalen-webshop

Hoe werkt achteraf betalen?

Klanten kiezen bij het betalen van hun bestelling voor een achteraf betaalmethode als Riverty, Klarna of Billink. Na het uitvoeren van een kredietwaardigheidscheck wordt een bestelling doorgestuurd naar de merchant. Deze maakt de bestelling in orde en verzend deze naar de klant. De klant ontvangt de bestelling vervolgens en retourneert eventueel artikelen. Het totale aankoopbedrag wordt verrekend met eventueel geretourneerde artikelen, en de betaling wordt door de klant voltooid.

Conversiebooster, marketing- en loyaliteitstool in één.

Achteraf betalen levert op verschillende manieren een positieve bijdrage aan je webshop en omzet. In de eerste plaats trekken bekende achteraf betaalmethodes nieuwe klanten naar je webshop. Bovendien zorgt de mogelijkheid om achteraf betalen dat klanten in de checkout sneller en makkelijker kunnen bestellen, met meer orders tot gevolg. Tenslotte zorgen achteraf betaalmethoden dat klanten vaker en méér bestellen. Zo is achteraf betalen een conversiebooster, marketing- en loyaliteitstool in één.

 

Achteraf betalen: krijg altijd uitbetaald.

Goed om te weten voor jou als ondernemer: de achteraf betaalmethoden nemen per bestelling en consumenten het volledige betalingsrisico over. Dit betekent dat je als webshop altijd uitbetaald krijgt, ongeacht of een klant al heeft betaald of niet.

 

De voordelen van achteraf betalen voor webshops en ondernemers.

Het aanbieden van achteraf betalen aan je klanten heeft verschillende voordelen.

  • Meer bestellingen
  • Hogere conversie
  • Hogere orderwaardes
  • Toenemende loyaliteit, klanten bestellen meer en vaker
  • Makkelijke integratie met Pay.

Wil je meer bestellingen en meer omzet? Voeg dan achteraf betalen toe aan je betaalmethoden, en kies voor Pay. als je Payment Service Provider. Neem contact op via sales@pay.nl.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages