Blog

Waarom altijd een zakelijke bankrekening?

Waarom altijd een zakelijke rekening?

Bent u op zoek naar iDEAL of andere betaalmethoden voor uw webshop? Dan zult u merken dat u voor de koppeling enkele documenten moet aanleveren. Een rekeningafschrift van uw zakelijke rekening is daar een onderdeel van. “Maar waarom moet het per se een zakelijke rekening zijn?” Die vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Soms verbazen ondernemers zich over deze regeling. Vooral wanneer het gaat om een eenmanszaak. Daarom hebben wij de drijfveer van deze voorwaarde nog eens onder de loep genomen.

image

Geen particuliere rekening omdat...

Voor de verkoop op afstand, zijn een diverse regelingen opgesteld. De EU Consumentenrichtlijn is daar een voorbeeld van. Deze richtlijn is bedoeld om de online koper te beschermen bij het op afstand kopen. Als de online koper handelt met een particulier, valt die bescherming weg. Want wanneer de consument een betaling uitvoert die bedoeld is voor een particuliere rekening, wordt dit gezien als het handelen tussen twee particulieren.

Samen met de leverancier van iDEAL streven wij naar een zo veilig mogelijke betaalomgeving, voor zowel voor de consument als de ondernemer. Dit is dan ook de reden dat de leverancier in april 2013 heeft bepaald dat iedere partij die gebruik wil maken van deze betaaloptie de betalingen alleen op een zakelijke rekening mag ontvangen. Veiligheid staat bij Pay.nl hoog in het vaandel. Daarom leven wij dit voorschrift zorgvuldig na.

Meer blogposts

Op 25 mei gaat de nieuwe AVG in!
Lees verder
Belgische consument omarmt betalen middels QR
Lees verder
Wat Pay.nl in 2015 vanzelfsprekend maakte
Lees verder
Olaf

Olaf Kok

Als COO is Olaf eindverantwoordelijk voor de vele online betalingen die via ons bedrijf worden verwerkt
 
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.