Nieuws

PAY. verwelkomt vanaf nu ook Apple Pay via Rabobank!

Vanaf nu ook Apple Pay via de Rabobank!

Vanaf nu kunnen ook klanten van Rabobank contactloos betalen met Apple Pay, de online betaaldienst van Apple. Daarmee hebben alle drie de grote Nederlandse banken ondersteuning voor Apple Pay. Eerder dit jaar kwamen ING en ABN AMRO naar voren met het nieuws dat zij Apple Pay ondersteunen.

Apple Pay kan gemakkelijk via de Rabo Bankieren App worden geactiveerd waarbij je gemakkelijk jouw digitale betaalpas van de Rabobank in de Apple Wallet zet. Een bijkomend voordeel is dat voor Apple Pay dezelfde limieten gelden als voor je betaalpas.

image

Marktaandeel

Apple Pay is oorspronkelijk gelanceerd in Amerika, in 2015. Sinds 11 juni 2019 is de betaaldienst ook beschikbaar in Nederland. Op dit moment wordt Apple Pay in Nederland door ABN AMRO, ING, bunq en Rabobank ondersteund. Klanten van Knab moeten nog even wachten. Knab kondigt aan dat zij Apple Pay in 2020 pas gaan uitrollen. ''We zien het belang van Apple Pay en andere vormen van mobiel betalen zeker in, en gaan dit dan ook aanbieden. Alleen niet meer dit jaar helaas. Wanneer we jullie en onze andere klanten in 2020 blij kunnen maken met Apple Pay, laten we zo snel mogelijk weten!'', laat Lisa, Open Moderator bij Knab weten op het Knab forum. In het buitenland is deze betaaloptie breder bekend. Een exact marktaandeel is nog onbekend, maar één ding is zeker: wanneer Apple een nieuwe feature beschikbaar maakt, staat er een trouwe fanbase klaar om van deze nieuwe opties gebruik te maken.

Hoe maak jij betalingen via Apple Pay?

 

De kaartgegevens worden uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode. Dit is volledig in lijn met de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen.

PAY. ontvangt vervolgens de gegevens. Op basis van de gekoppelde debitcard (Maestro) en/of credit card (VISA/Mastercard) verwerkt PAY. de betaling op de specifieke kaart en ontvangt het geld via de gekozen route.

Apple Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je Apple Pay activeert, verschijnt de betalingsoptie Apple Pay in je check-out. Op het Apple Pay betaalscherm starten wij een Apple Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Apple Wallet of kiezen voor een andere betaaloptie. Wij tonen Apple Pay op de Creditcard- en Maestrobetaalschermen als Apple Pay is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

Heb je een pinterminal van PAY.?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via de iPhone of Apple Watch, mits hij aangesloten is bij banken die de betaaloptie ondersteunen.


Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland


logo-ing.png logo-bunq.png monese.png n26logo.png revolutlogo.png logo-abn-amro.png logo-rabobank.png

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België


bnpparibaslogo.png fintro.png hellobanklogo.png monese.png logo-bunq.png

Apple's iCard

Apple werkt ondertussen ook aan een eigen creditcard en zal daarmee optreden als een ‘issuer’ (kaartuitgever) die gebruik gaat maken van het MasterCard netwerk.

Ook een betaling via Apple Pay, met een door Apple uitgegeven iCard, zal worden verwerkt als een normale creditcardbetaling.

apple-icard.png

Meer weten over Apple Pay?

Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze sales specialisten helpt je graag verder.

 

Laatste nieuws over Apple Pay
Betalen met Apple Pay kan vanaf nu ook met ABN AMRO
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.