Eigen webshop

Pay.nl integreren in uw eigen webshop

Eigen webshop

Wij willen iedere ondernemer, van groot tot klein, een goedkope en complete betaaloplossing kunnen aanbieden. Ook als u uw eigen webshop systeem heeft ontwikkeld kunt u vanzelfsprekend gebruik maken van het betaalplatform van Pay.nl.

Koppeling met de Pay.nl API's

U dient natuurlijk wel over de nodige technische kennis in huis te hebben om de koppeling met ons systeem te maken. We hebben gelukkig een zeer uitgebreide voorbeeldcode inclusief handleiding die u kunt downloaden via ons Admin Panel.

Om een koppeling te maken maakt u gebruik van de Pay.nl API's. U vindt hier een korte demo. Elke API heeft een uitgebreide documentatie en kan live getest worden via onze API testsuite. Kortom voor de gemiddelde ontwikkelaar is de integratie snel en eenvoudig te bewerkstellingen.

image

Hoe werkt het?

In de afbeelding hiernaast staat kort het proces weergegeven dat uw klant aflegt vanaf het selecteren van een betaalmethode tot het afronden van de betaling.

  • Op uw betaalscherm (index PHP in de afbeelding) haalt u via de API Transaction:getServices de betaalmethoden op die u via het Admin Panel hebt geselecteerd
  • Op het moment dat uw klant een betaalmethode aanklikt wordt de API Transaction:start aangeroepen en krijgt u van ons een issuer URL terug. Dat is de url van de pagina waar de klant naartoe gestuurd dient te worden. bv de iDEAL pagina van Rabobank
  • Uw klant doet vervolgens een betaling en wordt doorgestuurd naar uw bedankt/finish pagina (return PHP in de afbeelding)
  • Daar haalt u via een uniek transactie ID de status van de betaling op. Als de betaling niet geslaagd kunt u bijvoorbeeld de klant terug sturen naar uw betaalscherm. Als de betaling geslaagd is kunt u bijvoorbeeld uw database updaten, een bedanktbericht weergeven, een bevestigingsmail uitsturen en de order uitleveren.
image

WIJ HELPEN U GRAAG VERDER

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.