Eigen webshop

PAY. integreren in jouw eigen webshop

Eigen webshop

Wij willen iedere ondernemer, van groot tot klein, een goedkope en complete betaaloplossing kunnen aanbieden. Ook als jij jouw eigen webshop systeem hebt ontwikkeld, kan je vanzelfsprekend gebruik maken van het betaalplatform van PAY.

Koppeling met de PAY. API's

Jij dient natuurlijk wel over de nodige technische kennis te beschikken om de koppeling met ons systeem te maken. We hebben gelukkig een zeer uitgebreide voorbeeldcode inclusief handleiding die jij kan downloaden via ons Admin Panel.

Om een koppeling te maken maak je gebruik van de PAY. API's. Je vindt hier een korte demo. Elke API heeft een uitgebreide documentatie en kan live getest worden via onze API testsuite. Kortom: voor de gemiddelde ontwikkelaar is de integratie snel en eenvoudig te bewerkstellingen.

image

Hoe werkt het?

In de afbeelding hiernaast staat kort het proces weergegeven die jouw klant aflegt vanaf het selecteren van een betaalmethode tot het afronden van de betaling.

  • Op jouw betaalscherm (index PHP in de afbeelding) haal je via de API Transaction: getServices de betaalmethoden op die jij via het Admin Panel hebt geselecteerd
  • Op het moment dat jouw klant een betaalmethode aanklikt, wordt de API Transaction: start aangeroepen en krijg jij van ons een issuer URL terug. Dat is de URL van de pagina waar de klant naartoe gestuurd dient te worden, bijvoorbeeld de iDEAL pagina van Rabobank
  • Jouw klant doet vervolgens een betaling en wordt doorgestuurd naar jouw bedankt/finish pagina (return PHP in de afbeelding)
  • Daar haal je via een uniek transactie ID de status van de betaling op. Als de betaling niet geslaagd is, kan jij  bijvoorbeeld de klant terugsturen naar jouw betaalscherm. Als de betaling geslaagd is, kan jij bijvoorbeeld jouw database updaten, een bedanktbericht weergeven, een bevestigingsmail uitsturen en de order uitleveren.

Eigen_webwinkelNL.png

WIJ HELPEN JOU GRAAG VERDER

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.