Zoeken
Sluiten
Betaalmethode

Wat is een SEPA overboeking?

Bied via Pay. de betaalmethode SEPA aan in je webshop. SEPA (Single Euro Payments Area) is een samenwerking tussen de Europese Unie en Europese banken en maakt het betaalverkeer in Europa makkelijker. Met een SEPA overboeking kan je klant een betaling verrichten via een bankoverschrijving. Dit wordt mogelijk gemaakt door de invoering van een uniform bankrekeningnummer, het IBAN nummer.

SEPA
Hoe werkt het?

Wanneer je klanten kiezen voor een SEPA overschrijving in je webshop, dan worden ze doorverwezen naar het betaalscherm van Pay. Op dit betaalscherm staat alle informatie die nodig is om de aankoop direct via bijvoorbeeld iDEAL te betalen. Je klant kan er ook voor kiezen om de betaling op een later moment uit te voeren. In dat geval verstuurt Pay. een automatische e-mail met de informatie, waaronder het betalingskenmerk, om de betaling te voldoen.

 

SEPA voor jouw webshop.

De SEPA overboeking (of bankoverschrijving) is bij Pay. in elke standaard plugin verwerkt zodat je de installatie eenvoudig en snel kunt regelen. Wanneer je deze betaalmethode integreert, word je direct op de hoogte gebracht van de status van een betaling. Zodra je klant het bedrag met het juiste betalingskenmerk heeft overgeboekt, wordt de status automatisch bijgewerkt.

Wat als de klant een foutief bedrag overboekt?

Als je klant meer of minder overboekt dan de daadwerkelijke transactie, dan is Pay. niet in staat om de order te koppelen aan de betaling. We schrijven de SEPA betaling apart bij in je statistieken en behandelen deze betaling volledig los van de rest van je systeem. Je ontvangt geen exchange, maar wel een e-mail ter notificatie. Je bepaalt zelf of je een extra transactie aanmaakt of dat je bij een hoger orderbedrag het geld teruggestort wenst te ontvangen.

Belangrijk: Een betaling vanuit het buitenland kan door de bank van je klant met extra kosten worden belast, ter dekking van de eigen kosten.

Hoe lang duurt een overboeking?

Gemiddeld duurt het 1 tot 3 werkdagen voordat een SEPA overboeking is verwerkt. In geval van een niet gevonden betaling kan het 3 werkdagen langer duren. Een betaling buiten de EU duurt maximaal 5 werkdagen. Het is bij een betaling via een SEPA bankoverschrijving altijd belangrijk dat je klant het betalingskenmerk correct noteert. Als dat niet het geval is, dan kan de daadwerkelijke betaling ook vertraging oplopen.

Wat als een betaling echt niet wordt gevonden?

Indien wij de betaling niet kunnen matchen, de eindgebruiker geen contact met ons opneemt en wij hem ook niet kunnen bereiken dan wordt de betaling teruggestort naar de rekening van herkomst. Wanneer ook dat niet lukt, wordt de betaling in quarantaine geplaatst totdat de consument contact met ons opneemt.

De voordelen van een SEPA overboeking op een rij.
  • Ontvang betalingen uit 34 Europese landen
  • Vertrouwd via de eigen bankomgeving
  • Zodra geslaagd, is de betaling 100% gegarandeerd
  • Terugbetalen met één druk op de knop
  • Zowel voor de zakelijke als de particuliere klant
  • Voordelige tarieven

 

Beschikbaarheid.

EU landen aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco.

Waarom Pay. achter elke betaling?

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app.

Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten - en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

breedste aanbod

Het breedste aanbod betaaloplossingen

Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store.

plug

Plugins voor eenvoudige integratie

Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop.

chat bot

Conversieverhogende features

Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay. biedt.

user favorite

De betaalpartner van duizenden bedrijven

Persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages