21 november 2019

Het mobiel betaalgemak van iDEAL QR in jouw (web)shop!

Het mobiel betaalgemak van iDEAL QR in jouw (web)shop!

De QR-code, wie heeft er niet van gehoord? Deze code is terug te vinden op facturen, kassabonnen, en verschillende (beeld)schermen (telefoon, TV, laptop, winkelzuilen).

 

iDEAL-Logo-QR_RGB_v1_1024x1024-270x270

 

Sinds medio 2016 biedt Currence, de merkeigenaar van iDEAL, de QR-betaaloplossing aan. De iDEAL QR-code is te herkennen aan het iDEAL-logo en is bij uitstek een ideale en gebruiksvriendelijke manier voor klanten om in jouw webshop betalingen via iDEAL mee te doen. Dit kan op twee manieren:

  1. Via een specifieke internetbankieren app: jouw klant kant via zijn smartphone rechtstreeks betalingen doen en bevestigen met een mobiele pincode, Face ID of vingerafdruk. Dit kan met de internetbankieren apps van Knab, Rabobank, ING, ABN AMRO, ASN Bank, RegioBank en SNS Bank.
  2. Telefooncamera (met besturingssysteem Android of Apple): jouw klant kan gemakkelijk een QR-code scannen. Dit doet hij door de camera van de telefoon op een QR-code in de webbrowser te richten. Vervolgens wordt de code door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL. Deze wordt in de telefoon getoond met de bijbehorende internetbankieren app, (web)winkel of website.

 

De iDEAL QR-code in het kort

 

PAY. faciliteert als iDEAL Acquirer frictieloze betalingen

Sinds 2018 heeft PAY. een eigen iDEAL Acquirer licentie. Dit betekent dat PAY. minder afhankelijk is van derden wat betreft de verwerkingstijd bij het afhandelen van transacties. Ook is PAY. een van de eerste online betaaldienstverleners die betalingen met een QR-code via iDEAL mogelijk maakte. Hiermee stond PAY. aan de wieg van de QR-betaling.

PAY. heeft de dynamische QR-code tool ontwikkeld waarbij slechts één code wordt ontwikkeld voor verschillende betaalmomenten. Hierdoor hoef jij als (web)winkelier de betalingen niet meer handmatig aan te passen: één QR-code volstaat.

Naast de dynamische QR-code tool heeft PAY. ook de realtime QR-betaling geïntroduceerd. Hiermee kunnen je klanten gemakkelijk en snel een betaling afronden via iDEAL. Dit versnelt het proces om QR-codes te scannen. PAY. vindt het namelijk vanzelfsprekend dat jouw klanten zo snel en feilloos mogelijk betalingen kunnen doen.

 

De iDEAL QR-code in jouw webshop

Naast de innovatieve iDEAL-oplossingen van PAY. kan je via het Admin Panel gemakkelijk de iDEAL webshop plugin activeren. Wanneer de consument ervoor kiest om met iDEAL te betalen in je webshop, wordt hij direct naar het betaalscherm van zijn eigen bank doorverwezen.

Jouw klant kan dan via regulier internetbankieren betalen of door de iDEAL QR-code te scannen. Kiest hij voor het laatste dan hoeft hij enkel, met behulp van de ingebouwde QR-functionaliteit van zijn internetbankieren app, de betaling af te ronden. Door het gebruiksgemak van de iDEAL QR-code wordt de bank-desktopbetaling met inlogapparaatje overbodig.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages