Partnercase COUNTR: creëert gemakkelijk de koppeling tussen fysieke winkel en webshop

Partnercase COUNTR: creëert gemakkelijk de koppeling tussen fysieke winkel en webshop

Partner van de maand | september 2021. 

Als verkoopplatform biedt COUNTR high-end oplossingen voor verschillende bedrijfstakken waaronder de horeca-, retail-, event- en enterprisebranche. "Maar met een sterke focus op horeca en retail," benadrukt Aisha Uwase, Account & Business Developer bij COUNTR. Het idee voor het platform is 10 jaar geleden ontstaan. Medeoprichter en CEO John Staunton merkte op dat ondernemers behoefte hadden aan een flexibel verkoopplatform dat met de markt 'meegroeit'.

 

Flexibel, schaalbaar en onafhankelijk

Door de corona uitbraak zijn veel fysieke winkels producten en diensten ook online gaan aanbieden. "En dankzij COUNTR kunnen ondernemers hun fysieke winkel gemakkelijk koppelen aan hun webshop. Deze verschuiving zie je vooral in de horeca: restaurants ontvangen niet alleen fysiek hun klanten, maar bieden nu ook de optie aan om eten te bezorgen of af te laten halen met een consumenten web app waarmee ze met een QR-code kunnen bestellen," vertelt Aisha.

 

countr_point-of-sale-showcase

Het verkoopplatform is hardware onafhankelijk en daardoor flexibel. Behalve dat COUNTR verschillende (fysieke) verkooplocaties aan elkaar koppelt, biedt ze ook kassasoftware aan en kunnen ondernemers eenvoudig een zelfbedieningskiosk toevoegen (verkrijgbaar met geïntegreerde printers, scanners, kaartterminals, self check-out systemen etc.). 

Deze mogelijkheden laten zien hoe schaalbaar ons platform is. Met gemak kunnen we ook de koppeling met Pay. activeren. Wat ons ook onderscheidt van anderen, is dat we internet onafhankelijk zijn: wanneer het internet uitvalt, kunnen onze klanten nog steeds betalingen doen met behulp van contanten. Als het internet weer werkt, worden alle gemaakte betalingen in de cloud gesynct.

Samenwerken zoals het hoort: probleemloos

Om te blijven voldoen aan de groeiende vraag voor een flexibel verkoopplatform is COUNTR vier maanden geleden gefuseerd met Valk Solutions en recent met Obur. Met de overname zijn de ambities nóg groter: COUNTR wil ook de internationale markt betreden. Aisha: "En juist om die reden werkt COUNTR ook met Pay. Ze zijn net zo flexibel als wij en ze groeien met ons mee."

 

countr_enterprise-380x400-1

 

Hoe werkt de samenwerking tussen COUNTR en Pay. precies? "In één woord: probleemloos," lacht Aisha. "Als een klant zich bij COUNTR aanmeldt en Pay. voor alle betaalplatformen wil gebruiken, is dat binnen een uur geregeld en kan de klant officieel live. Dankzij het veilige betaalsysteem van Pay. ervaren onze klanten hoe snel, soepel en naadloos betalingen worden gefaciliteerd. Ook wij bij COUNTR zijn erg te spreken over deze samenwerking. De koppeling met Pay. werkt fantastisch!"

De livegang en het operationele proces eromheen gaan ook altijd snel. En het Admin Panel van Pay. dat onze klanten gebruiken, is ook een ontzettend fijne feature. Je kunt gemakkelijk submerchants toevoegen en je ziet alle transactieactiviteiten in één overzicht. Daarnaast kun je transacties op categorie zoeken en inzien waarom een bepaalde transactie wel of niet is afgerond.

De toekomst van de horeca en retail branche

Sinds corona is er een groot tekort aan horecapersoneel dat wordt 'opgevuld' door innovatieve oplossingen zoals QR-codes en apps. Ook de retail branche is onderhevig aan de nodige veranderingen.

 

countr_supermarket-mockups-1

 

En juist in deze sectoren ziet COUNTR nog meer mogelijkheden. Aisha vertelt: "Bij COUNTR willen wij als verkoopplatform flexibiliteit leveren. Wanneer je bijvoorbeeld iets op het internet wil zoeken, sta je er niet bij stil om dit met de hulp van Google te doen. Je dóet het uit automatisme via deze zoekmachine. En precies dat willen we bereiken met COUNTR als hét verkoopplatform voor horeca -en retail ondernemers. Met onze high-end oplossingen willen we een rol spelen in de transitie die de markt op dit moment doormaakt."

Net zoals ons verkoopplatform is Pay. erg flexibel. Het onboarding proces is snel en simpel en bij COUNTR maken we maar al te graag gebruik van het intuïtieve dashboard. Dankzij Pay. hebben we al onze betalingen overzichtelijk en veilig op één plek. Precies zoals het hoort.

Partner van de maand

In de rubriek 'partner van de maand' licht Pay. iedere maand een partner uit. Dit doen wij door samenwerkingen aan het licht te brengen die misschien op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijken. En dat is het met payments: het is een wereld die zich verder uitstrekt, voorbij de financiële sector. Wil je ook partner van de maand worden? Neem contact met ons op via marketing@pay.nl.

partner van de maand badge-1