04 juni 2017

Nieuw: online shoppen en mobiel met iDEAL betalen

Nieuw: online shoppen en mobiel met iDEAL betalen

Het plaatsen van de order vanaf de computer en het afrekenen via iDEAL vanaf de mobiele telefoon… Pay.nl maakt het mogelijk met een nieuwe technologie en een nieuw betaalscherm! Wanneer u gebruik maakt van ons betaalsysteem en uw bezoeker rekent af via iDEAL, dan krijgt hij ook de mogelijkheid om via de mobiele App te betalen. De betaling kan nu altijd via de mobiele App van Rabobank of ING worden gedaan. Zelfs als de bestelling wordt geplaatst vanaf een ander apparaat. Met deze oplossing willen we het betalen met iDEAL nog eenvoudiger maken, zodat u geen enkele betaalde order meer misloopt.

Als u van onze betaalmethode iDEAL gebruik maakt, is deze technologie al beschikbaar voor al uw bezoekers. Wilt u weten hoe het werkt?

 

iDEAL betaling via QR-code, SMS of e-mail

Wanneer iemand kiest voor betalen via iDEAL, bieden wij op ons nieuwe iDEAL betaalscherm de keuze om de betaling online of via de mobiele App te verrichten. Als de keuze uit gaat naar 'betaal per App', dan verschijnt er een QR-code in het betaalscherm. Met de mobiele telefoon of tablet wordt die code gescand. Direct daarna opent de App van de gekozen bank. Na login met de pincode kan de betaling met één druk op de knop worden afgerond. Meteen daarna verschijnt op computer en het gebruikte mobiele apparaat de bevestigingspagina van de website. Heeft uw bezoeker geen QR scanner op zijn mobiel? Dan kan hij ook kiezen voor SMS of e-mail. Via een SMS of e-mail bericht ontvangt hij dan een betaal link. Zodra hij vanaf zijn mobiel op die link klikt, opent de App van de bank en kan de betaling via het mobiele apparaat worden afgerond. Vanwege de stijgende lijn in het aantal mobiele betalingen, hebben we in 2013 de betaalschermen van diverse betaalopties geoptimaliseerd voor mobiel. Toch ontbrak naar ons idee nog steeds de verbinding tussen online en mobiel. Met deze nieuwe technologie en het nieuwe betaalscherm brengen we daar verandering in.

 

Het nieuwe iDEAL betaalscherm geeft naast een lijst van de banken en de betaalinformatie nu dus ook de optie 'betaal per App'. Zodra uw bezoeker klikt op het logo van de Rabobank of ING, opent het scherm met de QR-code.

 

Meer succesvolle iDEAL betalingen

Een apparaat zoals de random reader hebben uw klanten niet altijd bij de hand. Vooral bij kleinere orderbedragen, kan dit zorgen voor onafgeronde betalingen en daarmee misgelopen orders. Met deze techniek kan een order direct via de mobiele App worden betaald. Ook als de order vanaf een apparaat wordt geplaatst. Zo kunnen we u helpen het aantal onafgeronde iDEAL betalingen te verminderen. Wij vinden dat de e-commerce wel meer vernieuwende oplossingen kan gebruiken. Daarom gaat ons team dit jaar aan de slag met de uitwerking van diverse vernieuwende technieken, zodat uw online betaaloplossing altijd up-to-date is.

 

Aan de slag met deze nieuwste iDEAL technologie?

Deze vorm van iDEAL is exclusief verkrijgbaar bij Pay.nl. Wilt u aan hiermee de slag, maar heeft u nog geen aansluiting bij ons? Geen probleem, u heeft het binnen 15 minuten geregeld. Na uw online registratie krijgt u direct toegang tot ons bedieningspaneel. Daar voegt u de website toe, maakt de koppeling met uw webshop of website en u kunt direct online betalingen ontvangen.

 

qr-code-Rabobank