Nieuws

Payconiq stopt in Nederland

Payconiq stopt in Nederland
Datum: 02 november 2021

Payconiq-Logo.png

Per 1 januari 2022 stopt de mobiele app van Payconiq in Nederland. Vanaf die datum kunnen merchants Payconiq niet meer als betaalmethode in hun fysieke winkel of webshop aanbieden. Consumenten kunnen tot die tijd hun account afsluiten en zelf de app verwijderen. Ook wordt de app uit de Nederlandse App Store en Play Store gehaald waardoor consumenten onderling, online en in winkels niet meer met de QR-code oplossing van Payconiq kunnen betalen.

payconiq_image01.jpg

Payconiq komt origineel uit België en is een fusiebedrijf van bestaande betaalsystemen: DigiCash en Bancontact. Hoewel Payconiq in Nederland stopt, blijft de betaaloplossing actief in België, Luxemburg en op internationale schaal. Momenteel is Payconiq bezig met de ontwikkeling van een nieuwe variant van iDEAL, de meest gebruikte betaalmethode van Nederland.

In 2017 werd Payconiq in Nederland geïntroduceerd dankzij een samenwerking van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Een woordvoerder van de Volksbank laat weten dat het uitfaseren van de Payconiq app weinig impact zal hebben op Nederlandse consumenten.

5e5e18a53f23e-Payconiqlogo.png

Hoe deactiveer ik Payconiq?

Bij PAY. kun je gemakkelijk betaalmethoden deactiveren in jouw (web)shop. Navigeer naar jouw Admin Panel en klik op Verkooplocaties. Klik op de verkooplocatie waar je Payconiq wil deactiveren en klik vervolgens op wijzigen. Scroll naar de lijst met betaalmethoden, klik op Payconiq om de betaalmethode uit te zetten en vervolgens op de oranje button Wijzigen om de wijzigingen op te slaan.

Heb je hulp nodig bij het deactiveren van Payconiq of heb je behoefte aan meer informatie?

Neem contact met ons op via support@pay.nl of telefonisch via +31(0) 88-88 666 22 en één van onze sales specialisten helpt jou graag verder!

Laatste nieuws over PAY.

PAY. is nu ook acquirer processor voor Visa en MasterCard
Lees meer
Jorg van der Heijden nieuwe Senior Vice President Sales & Marketing van PAY.
Lees meer
PAY. en het nieuwe betaalplatform van in3
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.