Zoeken
Sluiten
07 november 2022

Rood Fluweel, een uniek ticketing platform in al zijn facetten

Rood Fluweel, een uniek ticketing platform in al zijn facetten

Pay’s partner van de maand november is Rood Fluweel, een ticketing platform, in de eerste plaats voor theater en toneelgezelschappen. Maar bij uitbereiding voor de gehele culturele sector.
Rood Fluweel heeft harmonieën, buurtbioscopen en zelfs rommelmarkten in hun klantenbestand. Sinds 2012 regelen Pay. & Easy Payments de betalingen voor gebruikers van Rood Fluweel, een organisatie die een prachtige oorsprong kent.

 

Een mooie samenloop van omstandigheden

Damiaan Peeters, oprichter van Rood Fluweel:

“Het is allemaal begonnen toen we naar een (gast)voorstelling gingen in Theater Aan De Stroom. Een groot complex op Linkeroever met drie zalen en een grote foyer. Toen we na de voorstelling op een collega stonden te wachten, die net het beste van zichzelf gegeven had, kwam er iemand handtekeningen verzamelen. Na een kleine introductie ging het gesprek al snel over vrijwilligers, gevolgd door software en specifiek ticketsoftware. Later die avond keken we achter de kassa mee naar de  ticketing software van Theater Aan De Stroom. Diezelfde avond hebben we niet alleen geleerd dat ticketing software heel complex kan worden, maar ook dat het erg duur is. Tegelijk kwam er de vraag of wij dat niet “even snel” konden maken. Enkele weken later zaten we weer met het voltallige bestuur, en meldden we dat het niet realiseerbaar was. De investering zou te groot zijn voor een culturere organisatie. Maar ze overtuigden ons om het toch te maken, omdat er een gat in de markt was. Sindsdien is ons motto: handig, overzichtelijk en bovenal betaalbaar. Tot op de dag van vandaag.”

 

 

Een snelle omschakeling, positief voor alle partijen

Rood Fluweel werkt helemaal online. Maar dat was ooit anders. Voordat ze met Pay. & Easy Payments werkten, deed de organisatie overschrijvingen met OGM codes. Met heel wat gefaalde transacties tot gevolg.

 “Deze logge werking veranderde volledig toen we een fles wijn van Pay. in de bus kregen. Al snel kozen we voor de professionalisering van ons systeem. Wat heel wat positieve gevolgen met zich mee bracht: zowel intern als voor de consument."

"Klanten betalen nu via QR-code, ze houden ervan om via hun smartphone te kunnen betalen én instant betalingsbevestigen te ontvangen. Op onze beurt hadden we een betrouwbaardere gateway én konden we dankzij een algemeen contract met meerdere sub-merchants een groter volume goede prijzen bekomen voor de culturele sector. Een prachtige win-win situatie!”

 

 

Hoe ziet de toekomst eruit voor Rood Fluweel  

De uitdagingen in de culturele sector zijn vandaag de dag des te groter. Rood Fluweel wil hierin tegemoetkomen.

“We hebben in het begin van het jaar een nieuwe visie ontwikkelt en onze plannen worden hoe langer hoe concreter.”

 Damiaan vertelt verder: “In de komende maanden toekomst focussen we ons op het stabiliseren van het systeem. Het is belangrijk om tijdens de start van een cultureel seizoen niet te veel nieuwe zaken te introduceren. De komende periode verwachten we enkele zaken te kunnen lanceren die onze klanten helpen met hun marketing en technologische obstakels.”

 “Hierin is de samenwerking met Pay. & Easy Payments van vitaal belang. Bezorgheden worden steeds besproken en opgenomen. Wij blijven groeien, zij blijven ontwikkelen. Zo staat de groei nooit stil en blijven we samen continu werken aan een optimale dienstverlening in al zijn facetten.”


Heb je een culturele onderneming en heb je behoefte aan handige, overzichtelijke en bovenal betaalbare ticketing software? Dan zijn Rood Fluweel en Pay. de beste partners. Neem nu contact met ons op.

 

 

rood-fluweel-logo-03

 

 

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages