Zoeken
Sluiten
01 augustus 2019

iDEAL QR voortaan ook beschikbaar in mobiele apps van ABN AMRO en ING

iDEAL QR voortaan ook beschikbaar in mobiele apps van ABN AMRO en ING

Voortaan kan iedereen met een smartphone en een mobiele app van zijn bank met iDEAL QR betalen. Naast Knab en de Rabobank hebben nu ook ABN AMRO en ING de iDEAL QR scan functionaliteit ingebouwd in hun mobiel bankieren app. Klanten kunnen zo direct de iDEAL QR-codes scannen om bijvoorbeeld facturen te betalen of bij zelfbedieningszuilen in winkels af te rekenen. Klanten van andere banken kunnen ook betalen via iDEAL QR, maar missen de integratie in de app. Bij PAY. zien wij het aantal QR-betalingen op dit moment al aanzienlijk stijgen en dat zal met de toevoeging van deze twee nieuwe grootbanken alleen maar meer worden. Volgens Currence zijn er in de eerste vier maanden van 2019 al 14 miljoen iDEAL QR-codes aangemaakt door 13 verschillende betaaldienstverleners en banken.

iDEAL-logo-QR

 

“Dankzij QR-codes kan iDEAL via alle retailkanalen als betaalmiddel worden ingezet,” aldus directeur Piet Mallekoote van Currence iDEAL. “Op gedrukte facturen helpen iDEAL QR-codes om rekeningen foutloos en snel te betalen. Goede doelen zoals KWF kunnen iDEAL QR-codes op bijvoorbeeld collectebussen, spandoeken, kleding en affiches drukken, zodat men aan de voordeur, op straat en op evenementen met een smartphone kan doneren.”

 

PAY. stond aan de wieg van de QR-betaling

Bij PAY. zagen wij anderhalf jaar geleden de opkomst van de QR-betalingen al. Sterker nog, sinds 2014 biedt PAY. al een QR-code op haar iDEAL betaalscherm aan, welke door iedere reguliere QR app te scannen is.

 

 

“Wij stonden aan de wieg van deze innovatieve betaalmogelijkheid.”, aldus Olaf Kok – Founder & COO van PAY. Hij adviseert dan ook om niet meer direct naar de bank te linken, maar om de bankenkeuze in het iDEAL scherm te laten, zodat direct de QR-code kan worden gebruikt.  

Zo kun je bijvoorbeeld bij de Rabobank op deze manier eenvoudig zonder randomreader betalen.

 

Meer weten over iDEAL QR?

Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages