Direct refunden van Bancontact betalingen

Een veel terugkerende vraag bij het supportteam van Pay.nl is hoe men een Bancontact betaling kan refunden. Vanwege technische beperkingen beschikten wij tot voor kort niet over de IBAN gegevens van de klant waardoor het noodzakelijk was om deze gegevens op te vragen bij de klant.

Onlangs kregen we van onze verstrekker te horen dat de technische beperkingen tot het verleden behoren. Wij zijn daarop vrijwel direct begonnen met de implementatie om een directe refund van een Bancontact transactie mogelijk te maken. Vanaf vandaag hebben we deze feature live gezet!

Refunden Bancontact betaling
28-09-2016
Refunden Bancontact betaling

Hoe refund ik een betaling?

Het refunden van een Bancontact betaling is heel eenvoudig. Via het Admin Panel zoekt u de betreffende transacties op via uw Dashboard of via het Transactieoverzicht. Klik vervolgens op het groene-pijl icoon. In de popup die wordt geopend selecteert u 'Bancontact' als terugboekingsmethode en voert u het te crediteren bedrag in voorzien van een omschrijving.

Refund API

Maakt u gebruik van onze refund API? Dan kunt u een Bancontact terugbetaling initiƫren door enkel het orderId mee te geven aan de API Refund::transaction.

LET OP Directe refund alleen mogelijk bij Bancontact transacties vanaf 27-09-2016 13:00 uur. Bij transacties voor dit tijdstip dient u handmatig de IBAN gegevens in te voeren

GERELATEERD NIEUWS


 • Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact
  y.be] ook nieuwe functionaliteiten aan haar klanten aan,…
  lees verder
 • Betalen vanuit BelgiĆ« nog eenvoudiger
  De smartphone is altijd binnen handbereik. Een groot…
  lees verder
 • Bancontact neemt afscheid van Mister Cash
  De Belgische marktleider op het gebied van (online)…
  lees verder