Zoeken
Sluiten

Partnercase CycleSoftware: eenvoud  in de tweewieler retailbranche

Partnercase CycleSoftware: eenvoud  in de tweewieler retailbranche

CycleSoftware is ooit begonnen als software oplossing, maar staat tegenwoordig bekend als hét complete automatiseringssoftwarepakket voor de tweewieler retailbranche. Oprichters Jebbe Sluiter en Giel Wijgergangs hebben met het ontwikkelen van CycleSoftware optimale ondersteuning gecreëerd voor de inkoop, verkoop en service-activiteiten van fietsenwinkels en rijwielzaken.

logo_cyclesoftware

Jebbe Sluiter, oprichter bij CycleSoftware: "CycleSoftware is always gearing for success! De software ondersteuning bestaat uit het ontwikkelen van slimme online oplossingen, koppelingen, e-commerce en mobiele applicaties. De producten die wij aanbieden zijn gericht op service-verbetering, bovenop de kracht van de lokale fietsenwinkels."

Eenvoud voor klant én ondernemer

Tien jaar geleden merkten Jebbe en Giel dat de tweewieler retailmarkt erg verouderd was. Fysieke fietsenwinkels die op elkaar moesten worden aangesloten, kregen te maken met verschillende problemen zoals dubbele klantengegevens of gegevens die in meerdere winkels van elkaar afweken. Giel: "Ik heb toen een online oplossing bedacht waarbij je via een website alle gegevens kunt invoeren en raadplegen. Dit concept was vernieuwend, ook omdat je met CycleSoftware zoveel meer functionaliteiten tot je beschikking hebt dan voorheen mogelijk was."

CycleSoftware is er voor zowel de klant als de ondernemer. Aan consumenten wordt er altijd gehoor gegeven als zij bepaalde betaalbehoeften hebben of als ze eenvoudig online of offline willen betalen. Jebbe: "Klanten zijn belangrijk, maar ook de ondernemer streeft naar een bepaald soort eenvoud. Zij maken het liefst gebruik van één systeem dat alles kan aansturen voor zowel de fysieke winkel als de webshop. Precies in ‘dat gat’ zijn wij met CycleSoftware gesprongen."

Door de jaren heen is onze techniek geëvolueerd. Wij onderscheiden ons door eenvoud en door vooroplopend te zijn in onze techniek. Daarnaast hebben wij goede en bereikbare support die dicht bij onze klanten staat!

Toegankelijkheid & functionaliteit

De software van CycleSoftware is enorm populair onder retailers in de fietsenbranche: meer dan 1100 winkels in Nederland en België maken er gebruik van en dit aantal blijft alsmaar doorgroeien. De software draagt bij aan het eenvoudiger en makkelijker maken van processen in zowel de webshop als de fysieke winkel.

Met behulp van CycleSoftware kunnen retailers in de fietsbranche vanuit één systeem een factuur (op)maken, de kassa bedienen, artikelen (in)scannen of de winkelvoorraad beheren. "Onze automatische beveiligingsupdates, automatische back-up en onbeperkt aantal werkstations en gebruikers mogen hier zeker niet in worden vergeten," vertelt Giel. "Dit is ook wat ons onderscheidt van andere software spelers. Voorheen waren winkels verantwoordelijk voor hun eigen back-ups en beveiliging en betaalden ze extra voor werkstations en gebruikers, maar met CycleSoftware nemen wij die zorg compleet uit handen."

CycleSoftware werkt continu aan de eigen software, maar de oprichters van de softwareoplossing geloven ook dat verdere innovaties alleen mogelijk worden door samen te werken met fietsdealers, leveranciers en branche organisaties. Jebbe: "Om het gemak van onze consumenten naar een nóg hoger niveau te tillen, werken wij samen met verschillende partijen. Eén van die partijen is Pay: een omnichannel betaalprovider die online en offline betalingen en verschillende betaaloplossingen aanbiedt voor iedere klant."

Pay. is een partij die erg goed bij ons past. Ze hebben korte lijnen, het systeem is technisch goed geregeld en Pay. heeft ook een fijne supportafdeling. Juist deze elementen zorgen ervoor dat wij niet alleen hele mooie functionaliteiten kunnen maken, maar ook dat iedereen blij is wanneer ze hiervan gebruik maken.

Pay. en CycleSoftware: een krachtige samenwerking

De consument verwacht flexibiliteit, snelheid en gemak bij het doen van online aankopen. Ze kiezen daarom ook vaak voor webshops die een gewenst product op voorraad hebben. En dat is precies waar de innovatieve oplossing van Pay. en CycleSoftware om de hoek komt kijken: álle betalingen lopen via het systeem van Pay. Tegelijkertijd wordt de voorraad van de fysieke winkel bijgehouden in de webshop met behulp van de software van CycleSoftware.

De samenwerking tussen Pay. en CycleSoftware biedt ook de mogelijkheid om een breed scala van betaaloplossingen aan te bieden. Voorbeelden hiervan zijn in3 en SprayPay waarbij klanten de facturen in termijnen kunnen betalen. Zo kom je als ondernemer binnen bij een totaal nieuwe klantgroep. Een race- of elektrische fiets wordt namelijk voor een veel breder publiek betaalbaar! Naast deze betaalmethoden kunnen klanten ook betalen met een iDEAL/Bancontact betaalverzoek via SMS of e-mail, zo ben je nog sneller klaar in de winkel!


Klant van een fietsenwinkel: "Ik kreeg net een sms'je dat mijn fiets klaar was en die heb ik gelijk betaald via de link. Ik had het nog nooit gezien en wilde het een keer proberen. Het werkte heel goed, fantastisch!"

Tot slot is er ook de mogelijkheid om de pinterminal van Pay. te koppelen aan CycleSoftware. Giel: "Ook voor pinbetalingen hebben wij samen met Pay. een mooie oplossing waardoor ondernemers de meest efficiënte betaaloplossing kunnen aanbieden aan hun klanten. De pinterminal kunnen we aansturen vanaf meerdere kassasystemen en de pinbon is geïntegreerd met de kassabon. En je weet wat ze zeggen: een blije kant is gegarandeerd een terugkerende klant. Op deze manier maken wij samen met Pay. het ondernemen een stukje makkelijker, ook in de fietsbranche!"

 

Overtuigd van deze innovatieve oplossing van CycleSoftware en Pay?

Neem voor meer informatie over deze innovatieve oplossing van Pay. en CycleSoftware of over onze in-store payments contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder. Of bekijk hier direct de klantcase van Stouwdam Sports, CycleSoftware en Pay.

 

partner van de maand badge-3

 

In de rubriek ‘partner van de maand’ licht Pay. iedere maand een partner uit. Dit doen wij door samenwerkingen aan het licht te brengen die misschien op het eerste gezicht niet zo vanzelfsprekend lijken. En dat is het met payments: het is een wereld die zich verder uitstrekt, voorbij de financiële sector. Wil je ook partner van de maand worden? Neem contact met ons op via marketing@pay.nl

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages