Zoeken
Sluiten

Klantcase Profotonet: het aanmaken en beheren van submerchants is een eitje

Klantcase Profotonet: het aanmaken en beheren van submerchants is een eitje

Profotonet is een gespecialiseerd fotolaboratorium voor het online bestellen van afdrukken van digitale foto’s, het maken van fotoalbums en het printen van canvassen voor de veeleisende hobby- en beroepsfotograaf. De vraag naar kwaliteit, innovatie en de wil om uiteindelijk de beste fotoproducten te leveren is wat Profotonet drijft. Daar horen flexibele betaalmethoden bij.


Profotonet Logo RGB 

Toegankelijkheid voor professionals en hobbyfotografen

Emiel van Holst - Profotonet: "Wij zijn een van de meest toegankelijke fotovaklabs voor professionals en consumenten binnen de Benelux. Door onze expertise binnen de fotografiewereld kunnen wij de beste service en kwaliteit leveren en onze klanten vakkundig verder helpen; of het nu gaat om een premium fotoboek van een trouwreportage, een foto op canvas van je kat of een mooie fotoafdruk van je kleinkind. De kwalitatief hoogwaardige producten die wij leveren aan de professional, leveren wij ook aan de consument. Daarin maken wij geen onderscheid."

 

Webshop verreweg het belangrijkste kanaal

Emiel: "De meeste klanten bestellen via onze webshop. Het is ook mogelijk om bestellingen via een API in te sturen, maar deze manier van bestellen is slechts voor een kleine selectie van onze klanten weggelegd. Dat zijn klanten die zelf een fotoverkoopplatform hebben ontworpen. Maar ik durf te stellen dat we zonder webshop niet zouden zijn waar we nu zijn!"

 

Mix van betaalmethoden

De afzetmarkt van Profotonet bestaat voornamelijk uit Nederland en België. De betaalmethoden waaruit kopers kunnen kiezen zijn iDeal, Bancontact en de bekende creditcards. Vooral creditcards zijn voor de Belgische markt belangrijk, aangezien Bancontact in België niet zo vanzelfsprekend is als iDeal dat voor Nederlandse markt is.

 

Op een webwinkelbeurs maakten we kennis met Pay. We verwerkten betalingen via een andere Payment Service Povider en op factuur, maar Pay. bood ons betere tarieven en een mogelijkheid om al onze submerchants bij hen onder te kunnen brengen. Het grootste voordeel van Pay. is dat alle klanten via onze diverse platformen voor schoolfotografen eenvoudig door ons bij Pay. kunnen worden aangemaakt en beheerd. De implementatie en de workflow zijn daarmee makkelijker geworden. Ook kunnen wij via Pay. eenvoudig meekijken met klanten en liften zij mee met onze goede tarieven.

Helder en duidelijk

"De koppeling tussen Pay. en onze webshop was eenvoudig te realiseren, ondanks het feit dat we geen standaard e-commerce-systeem gebruiken. De documentatie was heel helder en duidelijk. De koppeling kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt door de grote hoeveelheid functionaliteit die via de API kan worden aangeroepen. Wij hebben er echter voor gekozen om het eenvoudig te houden. Maar willen we onze betalingsprocessen in de toekomst verder automatiseren dan hebben wij daar alle vrijheid toe. Een fijne gedachte," aldus Emiel.

 

Blijven aansluiten bij de trends in de markt

In een wereld die steeds verder digitaliseert, is het een uitdaging om mensen te overtuigen van de waarde van fysieke fotoproducten. Emiel: "Als bedrijf zijn we voortdurend bezig om onszelf en onze producten te verbeteren om zo aan te blijven sluiten bij de trends in de markt. Concreet betekent dit dat we geregeld nieuwe producten toevoegen, zoals bijvoorbeeld nieuwe soorten fotopapier. Hierbij focussen we altijd op kwaliteit. We bieden de hoogste kwaliteit en al onze innovaties moeten uiteindelijk leiden tot behoud of verbetering van de kwaliteit die wij bieden. Dat is waarom mensen voor ons kiezen. Ook zijn we dagelijks bezig om ons platform Profotosales te verbeteren, om de schoolfotografen zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen."

 

Controle en tijdbesparing dankzij Pay.

"Het helpt enorm dat we met Pay. zelf een stuk meer controle hebben over onze betalingen en onze submerchants. Niet alleen reageert Pay. altijd heel snel en bieden ze goede support, dankzij de versimpeling van het beheer besparen we veel tijd," besluit Emiel.

 

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages