Blog

Een betrouwbare webshop

Een betrouwbare webshop

Wat kunt u als online ondernemer doen om de consument te laten zien dat uw webshop betrouwbaar en veilig is?

In ons laatste blog heeft u kunnen lezen welke 11 tips wij geven om te zorgen dat er minder verlaten winkelwagens in uw webshop achterblijven. Ook betrouwbaarheid speelt hierbij een belangrijke rol; uw klant laat tenslotte persoonlijke gegevens bij u achter en doet een online betaling.

Daarom leggen we u in dit blog uit wat u kunt doen om de consument te laten zien dat uw webshop betrouwbaar en veilig is.

image
image

Betaalinformatie

Niet voor iedereen is online betalen vanzelfsprekend. Vooral de groep consumenten die niet veel ervaring heeft met online bestellen, vindt het belangrijk om eerst voldoende informatie in te winnen over de verschillende betaalmogelijkheden. Maak daarom een pagina aan op uw website met alle informatie over de verschillende betaalmethoden die u aanbiedt. Pay.nl helpt u hier graag bij.

In dit whitepaper hebben wij alle betaalmethoden op een rijtje gezet met de belangrijkste informatie voor de consument. Deze informatie kunt u overnemen om op uw eigen website vermelden.

Beveiligde SSL-verbinding

Met een SSL-verbinding op uw website weten uw klanten zeker dat hun gegevens veilig zijn. Een SSL-certificaat op een website voorkomt namelijk dat (persoonlijke) gegevens worden onderschept tijdens de verzending en kan tevens een legitieme website onderscheiden van een phishing website. Het is van belang dat klanten met een veilig gevoel hun gegevens kunnen achterlaten op uw website, al helemaal als het om betaalgegevens gaat. Door de groene adresbalk van het SSL-certificaat zien bezoekers meteen dat hun gegevens op de website veilig zijn. De gegevens die Pay.nl verwerkt zijn uiteraard ook beschermd en helemaal veilig. Pay.nl maakt in de betaalschermen gebruik van SSL-verbinding.

Voor u als ondernemer is een gunstige bijkomstigheid van de SSL-verbinding dat deze een positief effect heeft op uw positie in zoekmachines. Google beloont websites die gebruik maken van een SSL-verbinding namelijk met een hogere positie.

image
image

Betaalschermen

De betaalschermen van Pay.nl beschikken over het hiervoor genoemde SSL-certificaat. Dat geeft u en uw klanten de garantie dat de betaalgegevens beschermd en helemaal veilig zijn. Daarnaast zijn de betaalschermen van Pay.nl responsive, zodat ze op ieder device juist worden weergegeven.

Tevens zijn de betaalschermen beschikbaar in 6 talen, zodat ook uw buitenlandse klanten weten dat ze hun gegevens met een gerust hart kunnen achterlaten.

Naamsbekendheid Payment Service Provider

Ook Pay.nl kan als Payment Service Provider (PSP) bijdragen aan het vertrouwen dat de consument heeft in uw webshop. Naamsbekendheid en betrouwbaarheid gaan hand in hand en daarom zorgen wij dat Pay.nl voldoende naamsbekendheid bij consumenten krijgt.

Zo heeft Pay.nl sinds deze week een billboardcampagne langs de snelweg. Dagelijks rijden circa 6,5 miljoen passanten over de snelweg, dus dagelijks zien miljoenen consumenten wie Pay.nl is. Hierdoor weten ze dat hun online betaling in uw webshop bij Pay.nl in veilige handen is.

image
image

Slagingsoverzicht

Het Admin Panel van Pay.nl biedt vele slimme hulpjes om de verschillende gegevens te monitoren. Een van deze mogelijkheden vindt u op het transactieoverzichtsscherm. Een aantal grafieken met de slagingspercentages per uur in de afgelopen 36 uur en twee taartdiagrammen met de percentages van de laatste dag en de laatste week. Hiermee kunt u met eigen ogen zien dat transacties via Pay.nl, als betrouwbare PSP, een hoog slagingspercentage hebben.

Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat een transactie toch wordt afgebroken? Met Pay.nl als uw PSP is dat geen reden voor een gemiste omzet. Met de Second Chance module wordt een herinneringsmail verstuurd naar klanten die een bestelling niet afronden.

Pay.nl in uw webshop

Een Payment Service Provider met naamsbekendheid bij de consument vergroot de betrouwbaarheid van uw webshop. Kies daarom voor Pay.nl als betrouwbare partner voor de betalingsafhandeling in uw webshop. Registreer nu gratis en ontvang vandaag nog uw eerste betalingen.

Meer blogposts

Waarom altijd een zakelijke bankrekening?
Lees verder
Heerlijke wijnen bestellen via de Grandcruwijnen App
Lees verder
Betaalmethode incasso ins & outs
Lees verder
Joost

Joost Janssens

Joost is Alliance Manager bij PAY, gespecialiseerd oplossingen voor Split Payments en Achteraf Betalen.
 
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.