Sofortbanking

De snelst groeiende betaalmethode in Europa

Sofortbanking

SOFORTbanking (voorheen Direct ebanking) is een variant op betalen per bank en maakt het mogelijk om vanuit verschillende landen te betalen via de eigen vertrouwde bankomgeving. Een goede keuze dus als u uw producten of diensten ook buiten Nederland aanbiedt. Met name in Duitsland wordt deze betaaloplossing veel gebruikt. Maar ook in landen zoals Oostenrijk en België wordt er steeds vaker voor deze betaalwijze gekozen.

Ondersteund door 20.000 banken in EU

Ongeveer 20.000 banken in Europa ondersteunen het online betaalsysteem van SOFORTbanking. De rekeninghouders van deze banken kunnen alle gebruik maken van de betaalservice, via hun eigen bank.

Betaalscherm sofortbanking
Betaalmethode SOFORTbanking

Veilig betalen vanuit 7 landen

Gaan uw producten over de grenzen van Nederland? Met SOFORTbanking betalen uw klanten via de eigen bankomgeving. De stappen die de consument doorloopt, zijn vergelijkbaar met de fases van een iDEAL betaling. De betaling wordt direct via de bank van de consument verwerkt. Op dit moment is SOFORTbanking beschikbaar in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Polen
 • België
 • Italië
 • Spanje

Meer betaalmethoden voor Europa

Naast SOFORTbanking bieden wij meer populaire betaalopties aan, waarmee uw klanten vanuit diverse Europese landen op een laagdrempelige manier kunnen betalen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Bancontact/ Mister Cash voor België, Giropay voor Duitsland en Mybank voor Luxemburg, Frankrijk en Italië. Bereikt u met uw webshop ook consumenten buiten Europa? Dan kan creditcard u de uitkomst bieden.

SOFORTbanking voor uw webshop

SOFORTbanking is een eenvoudige betaaldienst, die het mogelijk maakt vanuit verschillende landen direct geld over te boeken. De betaling verloopt rechtstreeks via de bank. Deze betaaloptie voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Niet voor niets zijn er verschillende certificaten behaald, zoals het certificaat 'Goedgekeurd betalingssysteem' (ook bekend als TUV).

Om gebruik te maken van de betaalwijze SOFORTbanking is geen registratie van uw klanten nodig. Ook u als ondernemer, hoeft geen afzonderlijke registratie te doen. U regelt het allemaal, eenvoudig en snel bij PAY. Een webshop met SOFORTbanking heeft u al vanaf het gratis Pioneer (XS) pakket.

Valkuilen bij Sofort

SOFORTbanking is een SEPA banktransfer betaling. Echter kan het voorkomen dat de betaling niet daadwerkelijk wordt ontvangen. PAY. monitort de ontvangsten voor u en brengt u op de hoogte zodra de betaling is ontvangen en zodra de betaling niet is ontvangen na uiterlijk 10 werkdagen. Vooral bij gewilde producten, zoals mobiele telefoons, computer apparatuur en tickets met een hoge waarde zien wij steeds meer betaling niet binnenkomen. Wees dus voorzichtig met het moment van uitleveren.

Neemt u contact op met uw accountmanager voor de meest optimale instellingen indien u sofort wilt gebruiken. Afhankelijk van uw dienst kan een advies worden gegeven en kan er vooraf veel problemen in de toekomst worden voorkomen.

Technische innovatie van PAY. verlaagt het risico

PAY biedt u de mogelijkheid om het moment van uitleveren te vertragen totdat het bedrag daadwerkelijk is ontvangen. Op dat moment wordt de bestelling in uw statistieken bijgeschreven en bent u er zeker van dat u de betaling daadwerkelijk op uw zakelijke rekening zult ontvangen.

sofort.jpg

In het Admin Panel kunt u bij uw dienst instellen vanaf welk bedrag u de uitlevering wilt vertragen.

Voor bepaalde producten en diensten kunt u soms niet wachten met uitleveren. Bijvoorbeeld bij het verkopen van digitale content of beltegoed. Neemt u dan in uw businesscase op dat een bepaald percentage van deze betaling niet direct binnen komt.

Credit & Risk management probeert alsnog te innen.

Indien uw betaling niet binnen komt, zullen wij automatisch een ‘Dunning letter’ opstellen richting de bank van de betaler. In principe is de koop gesloten en dient de vordering te worden voldaan. Een groot deel van uw klanten zal dan alsnog de betaling zelfstandig overmaken. Tot het moment van betaling zullen de rekeninggegevens van de betaler op de zwarte lijst worden geplaatst. Zodat deze niet nogmaals een bestelling kan uitvoeren.

De voordelen op een rij
 • Beschikbaar in 8 verschillende Europese landen
 • Regelmatig worden nieuwe landen toegevoegd
 • Voor de zakelijke en particuliere klant
 • Klant betaalt vanuit eigen vertrouwde bankomgeving
 • Laagdrempelig en veilig (heeft een TUV certificaat)

De nadelen op een rij
 • Niet 100% gegarandeerd dat de betaling binnenkomt

SOFORTbanking tarieven

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
Laatste nieuws over SOFORTbanking
Meer landen beschikbaar in SOFORT banking
Leese weerde
Optimalisatie Sofortbanking voor SEPA
Leese weerde

Beschikbaarheid

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Belgie, Frankrijk, Italie en Spanje
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.