De betaalflow route

Het betaalproces van PAY.

De betaalflow route

Het betaalproces van PAY. is zo ingericht dat klanten altijd een garantie hebben voor uitbetaling. Dit maken wij mogelijk door via Stichting Pay.nl de gelden uit te betalen. Voordat onze klanten (ook wel de merchants) het geld ontvangen, maakt het altijd een korte tussenstop bij deze stichting. De consument kan hierdoor altijd veilig online betalen. Wanneer onze klanten de gelden ontvangen, heeft het in een hele korte tijd al een behoorlijke route afgelegd.

Een garantie voor uitbetaling: één van de voordelen van online betalen zonder gedoe.

image

1. Startpunt

De reis die het geld aflegt, begint bij de consument. Dit is het startpunt van de betaalflow route. De consument besluit via een webshop of website een product/dienst te kopen. De consument wil het direct online betalen. Op de website heeft de consument de keuze uit verschillende betaalmethoden. De betaalmethode die hij kiest is bepalend voor de reis die het geld uiteindelijk maakt. Sommige betaaloplossingen die wij faciliteren, komen via een korte omweg uiteindelijk bij de Stichting. De meest populaire bank betaaloplossingen gaan via de kortste route. De betaalmethode iDEAL is hier een voorbeeld van. In dit voorbeeld wordt deze route stap voor stap uitgelegd.

2. Via knooppunt 'bank'

De consument heeft gekozen voor de betaalmethode iDEAL om de betaling af te ronden via de webshop of website. Vervolgens kiest hij de bank waarmee hij de betaling gaat doen. De bank ontvangt van de consument de opdracht om de betaling succesvol af te ronden en stuurt het geld door naar een volgende bestemming.

3. Tussenstop bij Stichting

Nadat de consument de bank de opdracht heeft gegeven de betaling uit te voeren, wordt het geld vanaf de bank naar Stichting Pay.nl gestuurd. Het geld wordt hier veilig gesteld en wacht op het moment dat het naar de merchant mag. Stichting Pay.nl heeft het beheer over een derdengelden rekening waar alle betalingen op binnenkomen, het moet hiervoor voldoen aan strenge regels die opgelegd zijn door De Nederlandsche Bank.

4. Eindbestemming

De merchant, de eindbestemming in deze route, kan zelf aangeven wanneer hij de geïncasseerde gelden wil ontvangen. PAY. kan de gelden per werkdag, week of per maand doorsturen naar de merchant. Geeft de merchant geen termijn aan, dan ontvangt hij de gelden automatisch per week. In dit geval ontvangt de merchant elke maandag de geïncasseerde gelden van de week ervoor (bijvoorbeeld, de gelden van week 16 worden de maandag in week 17 overgemaakt). Zo bereikt het geld de eindbestemming van de betaalflow route.

Wij helpen jou graag verder

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.