Zoeken
Sluiten
SEPA banktransfer

Alles wat je moet weten over SEPA banktransfer.

SEPA is één van de meest voorkomende betaalmethoden in Europa. Met SEPA banktransfer (ook wel SEPA overboeking, SEPA overschrijving of SEPA credit transfer) kun je heel gemakkelijk betalingen verrichten via een bankoverschrijving, in heel Europa. 

SEPA
sepa-overschrijving

Wat is een SEPA transfer?

Met een SEPA banktransfer kunnen Europese bankrekeninghouders in binnen- en buitenland betalingen in euro's van de ene IBAN naar de andere IBAN-rekening overschrijven. 

Het werkt bijna hetzelfde als een reguliere IBAN-transactie, alleen wordt er deze keer om een extra code gevraagd. Dit is de BIC-code; ook wel de SWIFT-code genoemd. De BIC-code bestaat uit een letter- en cijfercombinatie die verwijst naar de bank waar je naar toe stuurt.

Waar staat SEPA voor?

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Zoals de afkorting al zegt gaat het een systeem voor euro-betalingen in een bepaald gebied. Dit gebied bestaat uit 36 landen binnen Europa en aangesloten gebieden. Het overboeken én het incasseren van betalingen binnen de SEPA-landen gaat zo een stuk eenvoudiger.

 

Welke landen doen mee aan SEPA?

Er zijn 36 landen die horen tot het SEPA gebied. Dat zijn alle 27 lidstaten van de Europese Unie (EU): België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slovakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. 

Plus de volgende 9 ‘losse’ SEPA-landen: Andorra, IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, inclusief Guernsey, Isle of Man en Jersey), Vaticaanstad en Zwitserland.

online-payment-sepa

Hoe werkt SEPA banktransfer?

Met SEPA banktransfer kunnen klanten vanuit heel Europa veilig in jouw webshop bestellen én betalen.

Wanneer jouw klant kiest voor de betaalmethode SEPA banktransfer, wordt hij direct en automatisch verwezen naar het betaalscherm van Pay. Daar staat alle informatie die hij nodig heeft om te betalen.

Ook kan de klant ervoor kiezen om later te betalen. Na het achterlaten van zijn mailadres ontvangt de klant automatisch een email met daarin alle betaalgegevens, zoals het IBAN-rekeningnummer.

Is SEPA betrouwbaar?  

Een betaling via SEPA banktransfer is eenvoudig én betrouwbaar. Doordat de betaling tussen twee banken verloopt, worden de gegevens en de transactie beveiligd. Zo is er minder ruimte voor fraude. 

 

Wat is het voordeel van SEPA banktransfer? 

Betalingen zijn altijd gegarandeerd. Dit houdt in dat zodra de klant een overboeking gedaan heeft, deze niet meer teruggedraaid kan worden via een chargeback.

 

PAY. Sfeerfotografie8035

Hoelang duurt een SEPA overschrijving?

Gemiddeld duurt het 1 tot 3 werkdagen voordat een SEPA overboeking is verwerkt. In geval van een niet gevonden betaling kan het 3 werkdagen langer duren. Een betaling buiten de EU duurt maximaal 5 werkdagen. Het is bij een betaling via een SEPA bankoverschrijving altijd belangrijk dat je klant het betalingskenmerk correct noteert. Als dat niet het geval is, dan kan de daadwerkelijke betaling ook vertraging oplopen.

 
Waarom SEPA banktransfer aanbieden via Pay? 

Pay. biedt altijd lage transactiekosten. Iedere betaalmethode - en dus ook SEPA - is makkelijk te integreren en te gebruiken in jouw webshop.

Registreer nu en ontdek de voordelen van Pay.

Regel direct al je online en in-store betalingen.
laptop
Default CTA icon Ontvang al binnen 15 minuten online en in-store betalingen via het Pay. platform.
Default CTA icon
Alle betaalinformatie op één platform: online, in-store en omnichannel.
Default CTA icon
Maximaal inzicht in je betaalverkeer via uitgebreide rapportages