24 november 2014

Veilig en snel terugbetalen zonder gedoe

Veilig en snel terugbetalen zonder gedoe

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel webwinkels zich niet aan de wettelijke restitutietermijn van 14 dagen houden. 31 % van de 211 onderzochte webshops stortte het aankoopbedrag van geretourneerde producten niet op tijd terug. Bovendien bleek het teruggestorte bedrag vaak niet te kloppen. In juni is de termijn om terug te betalen teruggebracht van 30 naar 14 dagen. Naast het het aankoopbedrag hebben consumenten, als zij het bedrag terugsturen, recht op terugbetaling van eventuele bezorgkosten.

 

Voorkom een boete

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten te gaan optreden tegen webshops die consumenten niet volledig of niet op tijd terugbetalen als de aankoop wordt geannuleerd. Bedrijven riskeren een boete van maximaal 450.000 euro per overtreding. Dankzij het eenvoudige restitutiesysteem van Pay.nl hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Retouren en annuleringen kunt u veilig en snel terugbetalen zonder gedoe.

 

Activeren

Om terug te kunnen betalen dient u deze optie wel eenmalig te activeren. Hiervoor moet u inloggen op admin.pay.nl. Hier gaat u naar het tabblad Merchant / Bedrijfsgegevens. Daar scrolt u naar beneden, onder het kopje Overeenkomst selecteert u Wijzig pakketopties. Hier selecteert u Restituties beheren uit de lijst.

1_restituties_beheren

Zeer eenvoudig terugboeken

Zodra u deze optie geactiveerd heeft, kunt u op de transacties pagina de gewenste betaling terugboeken. Klik op de groene pijl en u komt in het restitutiesscherm:

2_terugboeken_restituties

Bij de meeste betaalmethodes zijn alle gegevens automatisch gevuld. Als deze gegevens niet gevuld zijn kunt u dit alsnog doen. U kunt er voor kiezen om een gedeelte terug te betalen, of zelf meer. Voorwaarde is dat uw boeksaldo hoog genoeg is. U kunt uw boeksaldo aanvullen op het tabblad Beheren / Facturen (clearing). Druk op toevoegen en u bent klaar:

3_terugboeken_pay