Nieuws

Veilig en snel terugbetalen zonder gedoe

Veilig en snel terugbetalen zonder gedoe

Uit recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat veel webwinkels zich niet aan de wettelijke restitutietermijn van 14 dagen houden. 31 % van de 211 onderzochte webshops stortte het aankoopbedrag van geretourneerde producten niet op tijd terug. Bovendien bleek het teruggestorte bedrag vaak niet te kloppen. In juni is de termijn om terug te betalen teruggebracht van 30 naar 14 dagen. Naast het het aankoopbedrag hebben consumenten, als zij het bedrag terugsturen, recht op terugbetaling van eventuele bezorgkosten.

image

Voorkom een boete

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft laten weten te gaan optreden tegen webshops die consumenten niet volledig of niet op tijd terugbetalen als de aankoop wordt geannuleerd. Bedrijven riskeren een boete van maximaal 450.000 euro per overtreding. Dankzij het eenvoudige restitutiesysteem van Pay.nl hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Retouren en annuleringen kunt u veilig en snel terugbetalen zonder gedoe.

Activeren

Om terug te kunnen betalen dient u deze optie wel eenmalig te activeren. Hiervoor moet u inloggen op admin.pay.nl. Hier gaat u naar het tabblad Merchant / Bedrijfsgegevens. Daar scrolt u naar beneden, onder het kopje Overeenkomst selecteert u Wijzig pakketopties. Hier selecteert u Restituties beheren uit de lijst (afbeelding 1, klik op de afbeelding om deze te bekijken)

Zeer eenvoudig terugboeken

Zodra u deze optie geactiveerd heeft, kunt u op de transacties pagina de gewenste betaling terugboeken. Klik op de groene pijl (afbeelding 2) en u komt in het restitutiesscherm. Bij de meeste betaalmethodes zijn alle gegevens automatisch gevuld. Als deze gegevens niet gevuld zijn kunt u dit alsnog doen. U kunt er voor kiezen om een gedeelte terug te betalen, of zelf meer. Voorwaarde is dat uw boeksaldo hoog genoeg is. U kunt uw boeksaldo aanvullen op het tabblad Beheren / Facturen (clearing). Druk op toevoegen en u bent klaar (afbeelding 3).

1_restituties_beheren.png
Afbeelding 1

2_terugboeken_restituties.png
Afbeelding 2

3_terugboeken_pay.png
Afbeelding 3

Gerelateerd nieuws

Direct refunden van Bancontact betalingen
Lees verder
iPad compatibiliteit toegevoegd aan Pay.nl iOS App
Lees verder
De oplossing voor omzetverlies door iDEAL- of bankstoringen
Lees verder

Pay.nl tweets

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor de oscommerce plugin (v1.0.2). https://t.co/iL1LnysyHz
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.