Nieuws

Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact

Pay.nl is acquirer van Bancontact en wil een boost geven aan mobiel betalen met de Bancontact-app.

Pay.nl is acquirer van Bancontact geworden. Dit zorgt ervoor dat Pay.nl vanaf nu in staat is haar klanten de meest gebruikte betaalmethode van België rechtstreeks aan te bieden, zonder hierbij afhankelijk te zijn van derden. Daarnaast biedt Pay.nl ook nieuwe functionaliteiten aan haar klanten aan, zoals het aanvaarden van betalingen via de Bancontact-app. “We zullen, naast collector van de gelden, door ook acquiring & processor te worden, een directe relatie met Bancontact opbouwen”, zo bevestigt Olaf Kok, General Manager van Pay.nl. “Dichter bij de bron kun je niet zitten, daardoor zijn we niet meer afhankelijk van derden. Innovatieve oplossingen koppelen we zelf, zoals het aanvaarden en verwerken van mobiele betalingen via de Bancontact-app.”

Download in the Iphone App Store   Get it on Google Play

image

Directe koppeling tussen Pay.nl en betaalmethode Bancontact

Met de directe koppeling tussen Pay.nl en Bancontact verdwijnt er een schakel uit de keten. Nu Pay.nl zelf als acquiring processor kan optreden is het direct aangesloten op het Bancontact-netwerk en kan het daarbij dus zelf zorgdragen voor de stabiliteit in het aanvaarden van Bancontact-betalingen.

Mobiel betalen via de Bancontact-app

Een ander voordeel van de directe relatie met Bancontact is dat Belgische consumenten ook via de populaire Bancontact-app kunnen afrekenen bij handelaren die samenwerken met Pay.nl. Consumenten scannen een QR-code om een betaling uit te voeren of bevestigen de betaling rechtstreeks in de app van de handelaar, waardoor het verkoopproces sneller en eenvoudiger verloopt. Consumenten hoeven bij een Bancontact-transactie via de Bancontact-app geen kaartgegevens of vervaldatum meer in te voeren, en het gebruik van de kaartlezer is ook overbodig. “De eerste testresultaten laten zien dat dit leidt tot een hogere conversie voor de handelaar”, aldus Olaf Kok.

image

“We zijn erg verheugd Pay.nl als directe partner van Bancontact te verwelkomen. De gedrevenheid en kwaliteit die Pay.nl aanbiedt, maakt het aanvaarden van elektronische betalingen met Bancontact nog aantrekkelijker en toegankelijker voor elke handelaar. Deze nieuwe samenwerking onderstreept nogmaals het belang van Bancontact als favoriete betaalmiddel van de Belgen”

Kim Van Esbroeck, CEO Bancontact Company

Functionele voordelen van rol als acquirer

De rol als acquirer biedt een aantal functionele voordelen voor de handelaar. Het refundtermijn van Bancontact-transacties via Pay.nl is nu onbeperkt, daarnaast kan de handelaar Bancontact-betalingen via de backoffice van Pay.nl opzoeken op basis van IBAN-nummers. Tot slot wordt in het vervolg bij Bancontact-transacties de bedrijfsnaam vermeld in het rekeningoverzicht van de consument, in plaats van de mededeling ‘betaling inzake Pay.nl’. “Op het oog een nuance-verschil, maar door veel webwinkeliers toch als prettiger ervaren”.

Meer over Pay.nl

Pay.nl is uw partner als het gaat om online en offline betalen. Onze betaaloplossingen zoals Bancontact, creditcards, pinbetalingen en conversie verhogende oplossingen zijn zeer gebruiksvriendelijk en dragen mede bij aan een hoge acceptatie. Het zijn onze aanvullende diensten en functionaliteiten die het verschil maken: goede beveiligde en betrouwbare technieken, overzichtelijke rapportages, uitstekende support en het ruime aanbod van betaalmethoden.

De voordelen op een rijtje:

  • Onbeperkte Refundtermijn
  • IBAN-nummers inzichtelijk
  • Eenvoudiger verkoopproces
  • Betaalgemak voor klanten
  • Verbeterde Stabiliteit
  • Hogere Mobiele conversie

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u per e-mail contact opnemen met: communicatie@pay.nl

Download persbericht

Gerelateerd nieuws

Betalen vanuit België nog eenvoudiger
Lees verder
Direct refunden van Bancontact betalingen
Lees verder
Bancontact neemt afscheid van Mister Cash
Lees verder

PAY.NL TWEETS

Al sinds 2015 biedt een QR-code op haar iDEAL betaalscherm aan, welke door iedere reguliere… https://t.co/onw87c0z9Z
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.