Giropay

Dé betaaloptie van Duitsland met bijna 40 miljoen klanten

Giropay

De online betaalmethode Giropay is erg populair bij de Duitse consument en daarmee ideaal als jouw webshop zich richt op Duitsland. Het betaalproces lijkt veel op dat van iDEAL. Het is veilig en vertrouwd en verloopt volledig via de internetbankieromgeving van de consument. Ruim 80 procent van de Duitse banken hebben een aansluiting. Hierdoor heb je met deze betaaloptie een bereik van 40 miljoen potentiele klanten voor jouw webshop!

Online betalen voor de Duitse consument

Giropay voor jouw webshop is vooral interessant als jij jouw producten online aanbiedt in Duitsland. Het systeem heeft veel weg van het in Nederland gebruikte iDEAL. Het is laagdrempelig en iedere transactie is gegarandeerd doordat de transactie rechtstreeks via de omgeving van de bank van de consument verloopt. Ongeveer 75% van de Duitsers heeft een Giropay betaalkaart en kan dus een betaling verrichten via deze betaaloptie.

Betaalscherm Giropay

Betaalmethode Giropay

Giropay voor jouw webshop

Wanneer de consument ervoor kiest te betalen via Giropay, hoeft hij geen kaartgegevens in te vullen. De manier waarop de betaalmethode werkt, heeft veel weg van iDEAL. Het Giropay betaalscherm  heeft de bekende look and feel van de betaaloptie. Dit geeft de consument een veilig en vertrouwd gevoel.

Iedere betaling met deze Duitse betaaloptie start met het invullen van de bankcode en het rekeningnummer. Dan volgt de inlogprocedure die per bank verschilt. De stappen die de consument dan doorloopt, worden ook wel het identificatieproces genoemd. Dat wil zeggen dat alleen de pashouder (die in bezit is van de pincode (of het wachtwoord)) de betaling succesvol kan afronden. Hierdoor is iedere betaling altijd gegarandeerd en heb je als ondernemer geen risico's op terugboekingen.

Kant-en-klare oplossing met plugins

Wil je Giropay aan jouw webshop toevoegen? Met onze standaard webshop plugins heb je de installatie zo geregeld. Het gebruik van onze plugins is gratis en je hebt de keuze uit verschillende systemen. Tevens zijn er koppelingen met 'hosted webshops' zoals Luondo en Myshop mogelijk.

Zo bieden wij bijvoorbeeld een kant-en-klare oplossing voor CScart, WooCommerce, Luondo en nog veel meer.

Ook beschikbaar in Oostenrijk

Naast de Duitse kan ook de Oostenrijkse consument gebruik maken van deze populaire betaalmethode. Het aantal Oostenrijkers dat online betaalt via Giropay groeit dan ook gestaag.

PostBankDeutsch KreditbankComdirectMerkur Bank
MLPCronbankBankhaus Ellwanger & GeigerBank Schilling & CoGenossenschaftsbankSparkassen-Finanzgruppe

De voordelen op een rij
  • Groot bereik met bijna 40 miljoen klanten
  • Giropay betalingen zijn 100% gegarandeerd
  • Beschikvoor zowel de Duitse als Oostenrijkse consument
  • Direct inzicht in betalingen - je kan gelijk leveren
  • Voor zowel de zakelijke als particuliere klant
  • Vertrouwd, klanten betalen via eigen betaalomgeving
  • Al beschikbaar vanaf het gratis Pioneer pakket
  • Eenvoudige installatie via de plugins van PAY.

Giropay beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
-

Beschikbaarheid

Giropay wordt gebruikt in Duitsland en Oostenrijk
Laatste nieuws over Giropay
Betalen met Giropay binnenkort mogelijk voor (bijna) alle Duitsers
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.