Giropay

De online betaalmethode Giropay is erg populair bij de Duitse consument en daarmee ideaal als u zich met uw webshop op Duitsland richt. Het betaalproces lijkt veel op dat van iDEAL. Het is veilig en vertrouwd en verloopt volledig via de internetbankieromgeving van de consument. Ruim 80 procent van de Duitse banken hebben een aansluiting. Hierdoor heeft u met deze betaaloptie een bereik van 40 miljoen potentiele klanten voor uw webshop!

Online betalen voor de Duitse consument

Giropay voor uw webshop is vooral interessant als u uw producten online aanbiedt in Duitsland. Het systeem heeft veel weg van het in Nederland gebruikte iDEAL. Het is laagdrempelig en iedere transactie is gegarandeerd, doordat de transactie rechtstreeks via de omgeving van de bank van de consument verloopt. Ongeveer 75% van de Duitsers heeft een Giropay betaalkaart en kan dus een betaling verrichten via deze betaaloptie.

Betaalscherm Giropay
Betaalmethode Giropay

Giropay voor uw webshop

Wanneer de consument ervoor kiest te betalen via Giropay, hoeft hij geen kaartgegevens in te vullen. De manier waarop de betaalmethode werkt, heeft veel weg van iDEAL. Het Giropay betaalscherm is volledig in de bekende look and feel van de betaaloptie zelf. Dit geeft de consument een veilig en vertrouwd gevoel.

Iedere betaling met deze Duitse betaaloptie start met het invullen van de bankcode en het rekeningnummer. Dan volgt de inlogprocedure. Die is per bank verschillend. De stappen die de consument dan doorloopt, worden ook wel het identificatieproces genoemd. Dit wil zeggen dat alleen de pashouder (die in bezit is van de pincode (of het wachtwoord)) de betaling succesvol kan afronden. Hierdoor is iedere betaling altijd gegarandeerd en heeft u als ondernemer geen risico's op terugboekingen.

Kant-en-klare oplossing met plugins

Wilt u Giropay aan uw webshop toevoegen? Met onze standaard webshop plugins, heeft u de installatie zo geregeld. Het gebruik van onze plugins is gratis en u heeft de keuze uit verschillende systemen. Tevens zijn er koppelingen met 'hosted webshops' zoals Luondo en Myshop mogelijk.

Zo bieden wij bijvoorbeeld een kant-en-klare oplossing voor CScart, WooCommerce, Luondo en nog veel meer.

Ook beschikbaar in Oostenrijk

Naast de Duitse kan ook de Oostenrijkse concument gebruik maken van deze populaire betaalmethode. Het aantal Oostenrijkers dat online betaalt via Giropay groeit dan ook gestaag.


PostBank Deutsch Kreditbank Comdirect Merkur Bank
MLP Cronbank Bankhaus Ellwanger & Geiger Bank Schilling & Co Genossenschaftsbank Sparkassen-Finanzgruppe
De voordelen op een rij
 
 • Groot bereik met bijna 40 miljoen klanten
 • Giropay betalingen zijn 100% gegarandeerd
 • Beschikvoor zowel de Duitse als Oostenrijkse consument
 • Direct inzicht in betalingen, dus kunt u gelijk leveren
 • Voor zowel de zakelijke als particuliere klant
 • Vertrouwd, klanten betalen via eigen betaalomgeving
 • Al beschikbaar vanaf het gratis Pioneer pakket
 • Eenvoudige installatie via de plugins van Pay.nl
Giropay tarieven
 
XS - Pioneer PIONEER Full service
S - Professional PROFESSIONAL Full service
M - Business BUSINESS Full service
L - Corporate CORPORATE Full service
Laatste nieuws over Giropay


 • Betaalscherm Giropay vernieuwd
  Het betaalscherm van Giropay is in een nieuw…
  lees verder
 • Betaalpagina Giropay in een nieuw jasje
  Om uw Duitse klanten ook tijdens het starten…
  lees verder