Uitbetalingen en bereikbaarheid op Koningsdag, 1 mei en 5 mei

Af en toe is het voor ons als Payment Service Provider ook een raadsel: het bankverkeer op feestdagen. Er zijn feestdagen waarop iedereen in Nederland vrij is, maar het bankverkeer gewoon doorgaat. En er zijn dagen waarop de gemiddelde Nederlander gewoon op z'n werk zit en het bankverkeer compleet stil ligt.

Daarom hebben we voor u een overzicht voor de komende lentedagen, zodat u precies weet waar u aan toe bent wat betreft uw uitbetalingen:

Koningsdag
25-04-2017

27 april - Koningsdag

Aanstaande donderdag 27 april is het Koningsdag, en heeft zo'n beetje heel Nederland een vrije dag. Het bankverkeer gaat echter gewoon door. Onze clearings zullen daarom die ochtend gewoon plaatsvinden . Al onze medewerkers hebben die dag verder vrij en Pay.nl is die dag gesloten. Onze 24-uurs storingsdienst is in spoedgevallen uiteraard gewoon bereikbaar.

1 mei - Dag van de Arbeid

In veel landen (onder andere België en Frankrijk) is 1 mei een doorbetaalde vrije dag. In Nederland geldt dit in het algemeen niet voor arbeiders, maar wel voor een kleine groep ambtenaren, beurshandelaren én bankpersoneel. Daarom kunnen er op 1 mei geen uitbetalingen worden gedaan. We zijn wel gewoon bereikbaar die dag, zoals elke maandag tot 22.00 uur.

5 mei - Bevrijdingsdag

5 mei is sinds 1990 aangewezen als jaarlijkse nationale feestdag. Dit betekent echter niet dat iedereen op deze dag per definitie vrij is. Het bankverkeer gaat op deze dag gewoon door, dus worden clearingen ook gewoon uitbetaald . Onze supportdesk is deze dag ook gewoon bereikbaar, hetzij in een kleinere bezetting.