Hoe worden online aankopen betaald?

Het afgelopen half jaar is het betaallandschap niet veel veranderd ten opzichte van vorig jaar. Nederlandse consumenten blijven iDEAL verkiezen boven andere alternatieven als het om online aankopen gaat. Het aandeel blijft stabiel staan op 56%. Betalen via acceptgiro verliest nog meer marktaandeel, terwijl achterafbetaalopties hun inhaalslag gestaag doorzetten. Dit blijkt uit cijfers van de eCommerce Payment Monitor, het onderzoek naar betaalmethoden in Nederland dat wordt uitgevoerd door GfK, in samenwerking met iDEAL en Thuiswinkel.org.

E-commerce payment monitor HY12016
20-10-2016

iDEAL blijft stabiel groeien

Van de 81 miljoen e-commerce betalingen die werden gedaan in het eerste halfjaar werd meer dan de helft (ca. 45 miljoen) met iDEAL afgerekend. Ondanks dat het marktaandeel van iDEAL dus gelijk is gebleven, loopt de groei volgens verwachting gelijk met de totale groei van het betalingsverkeer (+21%) in Nederland.

Drempelverlagend en omzetverhogend

Opvallend in het onderzoek is de groei van achterafbetaalopties, die een flinke groeispurt doormaken. Het markaandeel van Afterpay is weliswaar nog relatief klein, maar maakte ten opzichte van 2016 een groei van 60% mee. In het onderzoek worden alternatieve achterafbetaalopties buiten beschouwing gelaten, terwijl deze nog weer harder groeien in vergelijking met AfterPay.

Meer lezen?

In de Factsheet eCommerce Monitor kunt u meer interessante informatie lezen over de betaalmix in het huidige e-commerce landschap. Ook profiteren van de groei van achterafbetaaloplossingen? Wilt u meer weten over Billink achteraf betalen, Capayable of Focum? Neem contact op met onze salesafdeling via 088 - 88 666 66, of maak kennis met Pay.nl in het gratis Pioneer Pakket.

GERELATEERD NIEUWS


 • Pay.nl verwelkomt nieuwe iDEAL bank: Moneyou
  Pay.nl heeft onlangs weer een iDEAL bank toegevoegd…
  lees verder
 • De opkomst van de QR betaling
  Al sinds 2015 biedt Pay.nl een QR-code op…
  lees verder
 • Pay.nl verwerft Acquirerlicentie iDEAL
  PERSBERICHT Verwerkingstijd online transactie kan met de helft…
  lees verder