Nieuws

PAY. als eerste Payment Service Provider live met OK!

PAY. als eerste Payment Service Provider live met OK!

OK is een app die de fysieke portemonnee vervangt. De consument kan verschillende betaalrekeningen en klantenkaarten aan de OK-app koppelen, maar ook eenvoudig tickets, loten en spaar- en kortingsacties opslaan. Zo kan de consument zowel offline als online met de OK-app betalen. PAY. wil als innovatieve Payment Service Provider haar klanten graag als eerste de mogelijkheid bieden om OK payments te verwerken in hun omnichannel omgeving.

image
image

 

We kenden natuurlijk al een aantal betaaloplossingen via de smartphone, maar de combinatie en het gemak om altijd jouw klantenkaarten bij de hand te hebben in één betaal-app is vernieuwend. Dat past goed binnen de innovatieve oplossingen die PAY. aanbiedt, geeft John D’Hanis, Head of Strategic Partnerships aan.

De voordelen van OK op een rij

 
 • Meer inzicht in de mobiele customer journey
 • Loyaltyprogramma's en klantenkaarten worden automatisch meegenomen
 • Vertrouwd, bekend en een groot bereik
 • Gegarandeerde betaling
 • Direct inzicht in betalingen
 • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
 • Volledig mobiel betaalproces
 • Snel te integreren met onze kant-en-klare plugins
 
image

 

De OK-app biedt al gemak en voordeel voor veel consumenten doordat klantenkaarten eenvoudig en overzichtelijk opgeslagen kunnen worden. Met PAY. bieden wij ook bij het online shoppen meer gemak door consumenten eenvoudig en snel met de OK-app te laten afrekenen, zegt Redmer de Vries van OK.

Waardevolle inzichten voor targeting campagnes

De OK-app levert niet alleen gemak op voor de consument, maar ook waardevolle inzichten voor de merchant. Door betalen, sparen en andere functionaliteiten met de OK-app te faciliteren, ontstaan er klantprofielen die gebruikt kunnen worden voor gerichte targeting. Maar ook wanneer een consument alleen met de OK-app betaalt, biedt dit al de mogelijkheid een start te maken met het bouwen van profielen. Dit is volledig in lijn met de nieuwe Europese privacywetgeving (GDPR).

Betalen via één simpele OK

De OK-app is compatibel met alle Nederlandse bankpassen. Voor online transacties kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van de QR-scanner die is ingebouwd in de app. Voor in-store betalingen wordt er een barcode aangemaakt van de betaalpas die gescand kan worden door de kassamedewerker. Na het scannen bevestigt de consument de transactie door op de OK-button te klikken. Klantkaarten of kortingsacties worden automatisch meegenomen in het transactieproces.

Hoe werkt OK online?

 

 1. Jouw klant kiest in het afrekenproces van jouw webshop voor OK als betaalmethode 
 2. De klant scant, vanaf zijn mobiel, de QR-code met de OK-app 
 3. Jouw klant geeft zijn 'OK' op de betaling 
 4. Er komt een OK-verzoek waarin de klant precies ziet welke (adres)gegevens er worden gedeeld en eventuele kortingen en/of punten die hij ontvangt
 5. Jouw klant bevestigt de bestellingen

 

Hoe werkt OK aan de kassa?

 1. In jouw kassasysteem geef jij aan dat er met OK wordt betaald 
 2. Jouw klant opent de OK-app en selecteert de betaalrekening
 3. Jij scant de barcode van de betaalrekening
 4. De klant bevestigt de transactie in de OK-app

logo_ok.png

 

OK integreren in jouw webshop of kassasysteem

Wil jij OK als betaalmethode integreren in jouw webshop of kassasysteem? Of heb jij behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.