Nieuws

Veilig betalen in (web)winkels en in apps met Apple Pay

Veilig betalen in (web)winkels en in apps met Apple Pay

Apple Pay is de internationale mobiele betaaldienst van Apple die makkelijk in gebruik te nemen is. Het biedt jouw klanten een eenvoudige en veilige manier om hun aankopen te betalen met de devices (MacBook, iPhone, iWatch of iPad) die ze elke dag al gebruiken. Zij kunnen via Apple Pay veilig betalen in (web)winkels en in apps.

image

Marktaandeel

Apple Pay is oorspronkelijk gelanceerd in Amerika, in 2015. Sinds 11 juni 2019 is het ook beschikbaar in Nederland. Op dit moment wordt Apple Pay in Nederland enkel door ING en bunq ondersteund. ABN Amro en Rabobank hebben via updates van hun algemene voorwaarden en nieuwsberichten laten doorschemeren dat zij in de nabije toekomst ook Apple Pay zullen ondersteunen. In het buitenland is deze betaaloptie al breder bekend. Een exact marktaandeel is nog onbekend, maar een ding is zeker: wanneer Apple een nieuwe feature beschikbaar maakt, staat er een trouwe fanbase klaar om van deze nieuwe opties gebruik te maken.

Apple Pay from PAY. on Vimeo.

Hoe werkt een Apple Pay betaling?


De kaartgegevens worden uit het Apple device gehaald en bevestigd met een Touch ID, Face ID of de toegangscode, dus volledig via de nieuwste Strong Customer Authentication (SCA) normen. Vervolgens ontvangt PAY. deze gegevens.

Op basis van de gekoppelde debitcard (Maestro) of creditcard (VISA/Mastercard), verwerkt PAY. de betaling op die kaart en ontvangt het geld via de gekozen route.

Apple Pay activeren in jouw webshop

Wanneer je Apple Pay activeert, verschijnt de betalingsoptie Apple Pay in je check-out. Op het Apple Pay betaalscherm starten wij een Apple Pay betaling als er een geldige kaart is gekoppeld. Wanneer je klant geen geldige kaart aan zijn account heeft gekoppeld, kan hij deze alsnog toevoegen aan zijn Apple Wallet of kiezen voor een andere betaaloptie. Wij tonen Apple Pay op de Creditcard- en Maestrobetaalschermen als Apple Pay is geïnstalleerd én er een werkende kaart is aangetroffen.

Heb je een pinterminal van PAY.?

Indien je in jouw fysieke winkel een pinterminal van PAY. gebruikt, hoef je niets te doen. Jouw klant kan op dit moment al betalen met Apple Pay via zijn/haar iPhone of Apple Watch.


Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in Nederland


logo-ing.png logo-bunq.png monese.png n26logo.png revolutlogo.png logo-abn-amro-soon.png logo-rabobank_soon.png

Bij deze banken is Apple Pay beschikbaar in België


bnpparibaslogo.png fintro.png hellobanklogo.png monese.png logo-bunq.png

iCARD

Apple werkt ondertussen ook aan een eigen creditcard en zal daarmee optreden als een ‘issuer’ (kaartuitgever), welke gebruik gaat maken van het MasterCard netwerk.

Dus ook een betaling via Apple Pay, met een door Apple uitgegeven iCard zal worden verwerkt als een normale creditcardbetaling.

apple-icard.png

Meer weten over Apple Pay?

Kijk hier voor meer informatie of neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

 

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.